Aktualności:

W MEDIA znajdziesz grafiki, banery i avatary

Menu główne

Promocja za pomocą QR Code

Zaczęty przez Cyfron, 28 Luty 2012, 21:47

Cyfron

Co wy na to, aby na ulotki, plakaty wstawić QR Code prowadzący do jakiejś super prostej strony z linkami do naszych zasobów (wiki, forum itp).
Może też zrobić takie QR Cody, jako takie zwykłe "wlepki" ?

AL

- QR Code - o takie cosik chodzi?

legis

wiem że taki kod da się skanować telefonem ale szczerze mówiąc nigdy nikogo nie widziałem aby taki kod skanował (poza moją pracą)
wlepka na przystanku i koleś skanujący kod - dziwny widok  :shame:

Cyfron

no ja nie wiem - na każdym plakacie na przystankach w Krakowie są te kody...

legis

nie twierdzę że pomysł zły, wiem że QR Code jest coraz popularniejsze ale nigdy nie widziałem aby ktoś tego używał
na plakatach czy ulotkach zawsze się zmieści
jak zrobisz wlepkę z samym kodem to na 10k ludków co to zobaczy może 1 zeskanuje, jak zrobisz wlepkę z logo lub adresem www to napewno więcej osób sie tym zainteresuje

Svistak

Ale adres www i kod QR mogą być razem na ulotce czy plakacie... u mnie w Szczecinie na Nowy Rok gazety sprzedawały kalendarz miejski właśnie z kodami QR wszystkich "rozrywkowych" instytucji - które od razu przekierowywały do np. internetowej rezerwacji miejsc w kinach czy biletów na mecz Pogoni... i się okazało, że młodym to tak spasowało, że po tygodniu był dodruk tych kalendarzy - myślę, że warto "w to wejść"...

Niewiele jest na świecie miejsc ciszy i spokoju

www.pripyat.com

legis

Cytat: Svistak w 29 Luty 2012, 12:01
Ale adres www i kod QR mogą być razem na ulotce czy plakacie... u mnie w Szczecinie na Nowy Rok gazety sprzedawały kalendarz miejski właśnie z kodami QR wszystkich "rozrywkowych" instytucji - które od razu przekierowywały do np. internetowej rezerwacji miejsc w kinach czy biletów na mecz Pogoni... i się okazało, że młodym to tak spasowało, że po tygodniu był dodruk tych kalendarzy - myślę, że warto "w to wejść"...

to ja się starzeję  :(

Svistak

Też nie nadążam za moimi uczniami... ale warto ich słuchać... wtedy jest szansa dotrzeć do młodych z taka formą, którą oni przyjmują bez wahania  :whistle:  ...

Niewiele jest na świecie miejsc ciszy i spokoju

www.pripyat.com

legis

Cytat: Svistak w 29 Luty 2012, 12:21
Też nie nadążam za moimi uczniami... ale warto ich słuchać... wtedy jest szansa dotrzeć do młodych z taka formą, którą oni przyjmują bez wahania  :whistle:  ...

to może by warto zasięgnąć ich zdania co myślą o wlepkach plakatach może oni coś podsuną ciekawego