Aktualności:

W MEDIA znajdziesz grafiki, banery i avatary

Menu główne

Nie nalicza punktów za zrealizowane kalkulacje

Zaczęty przez Ninorr, 26 Kwiecień 2012, 14:28

Ninorr

Witam,

Pierwszy post i od razu z problemem. Program Boinc używam na 2 komputerach. jak do tej pory bez problemów ale od 2-3 dni za zrealizowane projekty nie dostaję punktów lub dostaję ich znikomą ilość. Jak do tej pory za projekty, które zajmowały mojemu komputerowi 80-100 godzin wzrost w punktacji był znaczący teraz przez 3 dni wzrosło mi może o 500 pkt a oddałem akurat min 3 większe projekty..

Czy wiadomo coś o jakiejś awarii i/lub czy mogę jakoś odzyskać punkty za zrealizowane a nie naliczone projekty?

Pozdrawiam i z góry dziękuję za odpowiedź
Andrzej

PoznanskaPyra

Te punkty masz na serwerach projektów. Manager nalicza je po zaktualizowaniu projektu lub pobraniu nowej porcji danych.
WIZYTÓWKA
Kompy:
AMD Ryzen 9-3900X + GTX980Ti
Intel i5 4570 + HD7970

krzyszp

Napisz jeszcze, o jakie projekty chodzi - może faktycznie chodzi o jakąś przerwę.

Fajne zegarki :)
Należę do drużyny BOINC@Poland
 Moja wizytówka

Ninorr

Tak naprawdę tylko jeden SETI@Home... Wiem, że z opóźnieniem to działa - i tak też miałem wcześniej ale od 3 dni to zupełnie jakby stanęło :(

krzyszp

Seti ma co tydzień przerwy konserwacyjne, któryś z liczących ten projekt kolegów na pewno napisze, co i jak.

Moja wizytówka

Cyfron

a czy cokolwiek liczy się w managerze?
Poza tym - jak Seti wyłącza serwery to wyłącza wszystko - więc próbki się mogą liczyć, ale nie ma ich jak odesłać, skoro serwery są wyłączone, więc musisz czekać na uruchomienie tego na nowo

Ninorr

Heyka - normanie liczy jak dawniej - odsyłać odsyła bo nie ma nic w kolejce do wysłania - pobierać też pobiera .. - dziwne :(

krzyszp

Cytat: Ninorr w 26 Kwiecień 2012, 18:16
Heyka - normanie liczy jak dawniej - odsyłać odsyła bo nie ma nic w kolejce do wysłania - pobierać też pobiera .. - dziwne :(
W managerze masz link do swojego konta na Seti, zobacz w zadania (Tasks) na Twoim profilu, czy Ci one błędami nie sypią.

Moja wizytówka

Ninorr

No i sprawa jasna.. mam "pending" w 7 zadaniach przy czym najstarsze jest z 11 IV. Mam na to wpływ jakoś by im to odświeżyć wysłać ponownie czy coś w tym stylu?

lolek

O ile pamiętam w SETI WU są wysyłane do dwóch osób, więc musisz poczekać aż ta druga odeśle swoje zadanie i wtedy jeśli oba wyniki będą zgodne to dostaniesz punkty.

Ninorr

o a to ciekawe... a co w przypadku kiedy druga osoba powiedzmy znudziła się i już nie będzie brała udziału w projekcie? Moje "badania" Przepadną?

krzyszp

Cytat: Ninorr w 26 Kwiecień 2012, 18:28
o a to ciekawe... a co w przypadku kiedy druga osoba powiedzmy znudziła się i już nie będzie brała udziału w projekcie? Moje "badania" Przepadną?
Nie, zostaną wysłane do następnej osoby, potem w razie potrzeby do następnej, itd.

Moja wizytówka

Ninorr

Dzięki stokrotne za pomoc - czekam zatem na awans w "lidze" ;)

krzyszp

Moja wizytówka

Szopler

[img]http://www.boincstats.com/signature/user_2406951.gif[/img]

Troll81

nie przejmuj się opóźnieniami. Przy dluguich próbkach możesz czekać i miesiąc na punkty. Ale one przyjdą....

migawron

Cytat: Troll81 w 26 Kwiecień 2012, 20:00
nie przejmuj się opóźnieniami. Przy dluguich próbkach możesz czekać i miesiąc na punkty. Ale one przyjdą....

bywały też próbki gdzie czas oczekiwania LICZYŁO się w miesiącach - SoB w PrimeGrid.  ;D

Ninorr

O masakra - za to potem poważne wybicie ;)

PoznanskaPyra

Jak dostaniesz fajną próbkę, którą długo liczyłeś, pochwal się. Mamy temat w zdobyczach "Długie WU"
WIZYTÓWKA
Kompy:
AMD Ryzen 9-3900X + GTX980Ti
Intel i5 4570 + HD7970