Prośba o pomoc: Badanie magisterskie

Zaczęty przez kzelazny, 22 Marzec 2013, 10:06

kzelazny

Witam,

Jestem studentem V roku psychologii Szkoły Wyższej Psychologii Społecznej w Warszawie. Przeprowadzam badanie magisterskie mające na celu określenie profilu osobowości pozwalającego na sprawne funkcjonowanie w zawodzie informatyka / programisty, oraz porównanie tego profilu z obiegowymi opiniami, jakie mają na temat dobrze radzących sobie zawodowo informatyków osoby niezwiązane z tą profesją. Poszukuję osób zatrudnionych w zawodzie informatyka lub na stanowisku programisty, które byłyby skłonne poświęcić trochę czasu na udział w badaniu.

Badanie polega na wypełnieniu dwóch kwestionariuszy osobowości. Pierwszy z nich służy do opisania Waszego profilu osobowości; drugi dotyczy opisu cech, które Waszym zdaniem ogólnie reprezentują dobrze funkcjonujących zawodowo informatyków. Każdy kwestionariusz zawiera 60 pytań, a czas wypełnienia jednego z nich zwykle nie przekracza 10 minut; warto dodać, że pytania w drugim kwestionariuszu są niemal identyczne jak w pierwszym, więc wypełnienie drugiego arkusza powinno być mniej czasochłonne. Dodatkowo, w końcowym etapie badania zawarta jest krótka, opcjonalna ankieta, dotycząca danych osobowych takich jak płeć, wiek, stan cywilny, miejsce zamieszkania oraz staż pracy.

Badanie jest całkowicie anonimowe i służy zebraniu bazy danych, która posłuży wyłącznie w celach statystycznych. Odpowiedzi nie będą odnoszone bezpośrednio do respondentów.

Kwestionariusze dostępne są pod następującym adresem: http://lab.swps.edu.pl/badania/index.php?sid=31341&lang=pl . Chciałbym zaprosić osoby zatrudnione w zawodzie informatyka bądź programisty do udziału w badaniu. Będę głęboko zobowiązany za Waszą pomoc :)

goofyx

mnie pokazują się dwie takie same ankiety

Dario666

Bo jedna jest o sobie, a druga o osobach takich jak ty. Kumasz czaczę?

goofyx

Cytat: Dario666 w 22 Marzec 2013, 15:04
Bo jedna jest o sobie, a druga o osobach takich jak ty. Kumasz czaczę?
aha :D
nie załapałem <- sorki.
to już grzecznie uzupełniam obie.

kzelazny

Cytatjedna jest o sobie, a druga o osobach takich jak Ty

Dokładnie :) Jedyną różnicą w pytaniach między ankietami jest zmiana pierwszej osoby ("ja") na trzecią ("on/ona").