Aktualności:

Nowy polski projekt BOINC - Universe@Home

Menu główne

Użytkownik dnia | User of the day | UOFD

Zaczęty przez ethan72, 22 Kwiecień 2006, 10:48

emik

dokładnie tak jak mówi troll - najbardziej skory do obdarowywania jest Sudoku

Pigu

już go karmię

edit
interesuje mnie lista projektów monitorowanych przez myboinc

Troll81

ja tam zapisuję się do każdego nowego projektu i od razu zakładam profil :D a jak tylko sie da to podpinam projekt pod boincstats :D

IThorne

Pigu, nie lubię Cię :)

Znowu jesteś UotD w QMC, a ja jeszcze nigdy, mimo że mam 10 razy większy RAC w tym projekcie.

Szykuję rożen :D

Pigu

aj aj aj  :-[
bo ja stosuję świńskie metody :ph34r:

btw: qmc nie liczę od czasu projektu miesiąca hehe

edit: no 10 uotd padło

stasieks

Jestem UOTD w Climacie.

Beat that !!!  :D

Troll81

Jak dostaniesz w SETI to się chwal :D tam jest dłuuuuuuga kolejka do wianuszka

KrzychuP

No gratulacje!!
Też raz byłem :D

eclipse99

Einstein     XD

Czekałem ponad 3 lata!

Pigu

uff spora rzecz  :parrrty:

Troll81

eclipse99

Dzięki, dzięki  :parrrty:

Swoją drogą wynik 138 to chyba najlepszy wynik jaki widziałem...  :o

Troll81

i tak nie wszystkie wianki policzył :D na myboinc mam 142 wianki :D troll jest sprytny i znalazł sposób na szybsze tłuczenie wianków :D

dzięki czemu Polska jest na 5 miejscu w świecia
zespół Boinc@Poland na 4 miejscu w świecie
a pierwsze 3 miejsca na świecie zajmują członkowie naszego zespołu :D

eclipse99

Wiem, widziałem, i pomyślałem - co za nieprawdopodobny zbieg okoliczności ;)
A jak wygląda sprawa z legalnością tego sposobu? (ret.)

Troll81

skoro mechanizm przyznawania wianków jest taki a nie inny to korzystam :D ja tego mechanizmu nie wymyślałem

eclipse99

Dziś nie zaliczyło mi UOTD z Enigmy, jaki może być tego powód?

Pigu

musisz mieć profil jako uotd ok. północy, najlepiej nie kasować profilu aż ktoś inny nie zostanie uotd no i liczyć, że serwis myboinc nie dostanie akurat czkawki

TJM

W celu poprawienia swoich/teamowych statsów UOTD warto założyć profil w enigmie, a to z tego powodu:

There are 6 remaining candidates for User of the Day.

Profili jest bardzo malutko, a po wybraniu jakiegoś na uotd wypada z puli na jakiś czas, chyba, że zostanie zresetowany. Przy aktualnej sytuacji wychodzi 1/6 szans na uotedeja przy każdym losowaniu (trzeba mieć RAC 1+).

Troll81

Ja już w enigmie 3 wianki dostałem :D

TJM

Ja niestety żadnego, wychodzi na to, że konto z flagami project staffu wykluczone jest z losowania.

Troll81

walcz o pozostałe wianki :D

RAD-Poland

Cytat: TJM w 05 Listopad 2008, 10:14
W celu poprawienia swoich/teamowych statsów UOTD warto założyć profil w enigmie, a to z tego powodu:

There are 6 remaining candidates for User of the Day.

Profili jest bardzo malutko, a po wybraniu jakiegoś na uotd wypada z puli na jakiś czas, chyba, że zostanie zresetowany. Przy aktualnej sytuacji wychodzi 1/6 szans na uotedeja przy każdym losowaniu (trzeba mieć RAC 1+).

tylko po co ??
http://www.myboinc.com/
nie zalicza obecnie UoTD Enigmy (chyba od 10.10.2008 - nie jestem pewien)

i od razu pytanko dlaczego Enigma nie informuje użytkownika o UoTD email'em ? (w ustawieniach powinno wystarczyć to)
Is it OK for Enigma@Home and your team (if any) to email you?  YES

WCG:
PG:         YOYO:

TJM

Emaile na 100% są wysyłane i większość na pewno dochodzi do użytkowników. Część jednak nie, na pewno nic nie dochodzi na pocztę na wp, bo tam chyba cała domena @enigmaathome.net jest zablokowana - w każdym razie jakikolwiek wysłany czy z automatu czy ręcznie z outlooka email wraca z błędem.

RAD-Poland

no to sorki
przeliczyłem UoTD na poczcie 86 na 119 (czyli brakuje mi nie tylko Enigmy również ABC, MindModeling, NQueen i Virtual Praire)
może faktycznie problem jest po stronie serwera poczty, który blokuje niektóre adresy (folder/spam - pusty)

EDIT: poczta -> ......@klub.chip.pl
EDIT2: pamiętam, że konta na naszej stronie/forum również nie dało się założyć z tej poczty

WCG:
PG:         YOYO:

TJM

Można łatwo sprawdzić, włącz powiadomienia email o prywatnych wiadomościach i napisz PMa sam do siebie. Ale z tego co pamiętam na skrzynce postmasterowej dostawałem info o zwrotach maili idących na ten serwer.

Niestety duża część serwerów poczty to dziadostwo, albo mają przesadzone zabezpieczenia i praktycznie z żadnego małego serwera poczta nie dojdzie, albo mają buble i dostaje się tony spamu. Do niedawna z domowego serwera nawet nie mogłem poczty na gmaila wysłać, bo od razu wracało info że jestem spamerem, ale tak długo im dupę trułem aż w końcu to poprawili %-)

TJM

From: postmaster[/at/]enigmaathome.net
Subject: Delivery Status Notification
Date: Wed, 5 Nov 2008 09:32:24 -0800
To: <admin[/at/]enigmaathome.net>   

I have found some problems delivering some mails. I wont try again.
Sorry.

Mailbox: <*a***z[/at/]klub.chip.pl

Final-Recipient:   rfc-822;<*a***z[/at/]klub.chip.pl>
Status:   5.2.0
Diagnostic-Code:   450 <*a***z[/at/]klub.chip.pl>: Recipient address rejected: Greylisted, see http://postgrey.schweikert.ch/help/klub.chip.pl.html;
Action:   failed
Last-Attempt-Date:   Wed, 5 Nov 2008 09:32:24 -

tu akurat wina leży po stronie mojego serwera poczty, poddaje się po pierwszej próbie wysłania maila (graylista celowo zwraca błąd, ale serwer powinien spróbować ponownie). Chyba zmienię serwer poczty na inny.

Pigu

emik awansował do top 10 - Hurrrraaa :parrrty:
wypychając AL'a - buuuu :(

Troll81

ale troll twardo siedzi na najwyższym zydlu :D

Pigu

no kamrraci muszę się pochwalić - 50 uotd uzbierałem ku chwale teamu :parrrty:

Troll81

Alleluje i do przodu :D brakuje ci jeszcze 99 do mnie :D

Pigu

chciałbym zaprosić 2 chętnych do otrzymania 25uotd do współpracy - sam dalej nie mogę tego ciągnąć, bo na sygnaturce już podejrzanie wyglądam :P

Troll81

Jak Ty podejrzanie wyglądasz to co ja mam powiedzieć???

Pigu

ty masz bardziej hmm równomiernie :P

Troll81

taaaaaaaa szczególnie Sudoku :D

KrzychuP

Ja już dawno pisałem, że jestem chętny  :P ;D

Pigu

sciagacz

nie wiem czy tu ale jako nowy członek teamu chciałem poinformowac kolegów o moim pierwszym UotD

KrzychuP

Troll81

poczytaj wątek o resetowaniu profili :D i dogoń mnie :D

Pigu

Cytat: sciagacz w 16 Styczeń 2009, 13:45
nie wiem czy tu ale jako nowy członek teamu chciałem poinformowac kolegów o moim pierwszym UotD

uważaj - akurat w LHC uotd łatwo dostać zaraz po założeniu profilu, ale nie ma gwarancji, że utrzyma się do 24tej (czas zaliczani pkt na myboinc), inne projekty dają najszczęściej uotd na 24h i nie ma nerwa

btw: grratki