Darmowa chmura obliczeniowa!

Zaczęty przez Cyfron, 19 Październik 2011, 18:38

MarcinB

No to piękny gest z ich strony :) Jeszcze sporo WU na WCG się policzy nim się kasa skończy  :p_arr:

Tak w ogóle działa już przeskalowanie. Można włączyć więcej niż 2 rdzenie

PBT_marian_boss

Punkty za darmo :) a już miałem wywalić maila z tą informacją

Informacje podstawowe
    Uruchomione serwery:2 / 2
    Rdzenie:14 / 14
    Pamięć RAM:28 GB / 28 GB
    Przestrzeń HDD:50 GB / 50 GB
    Wykorzystanie:2,38 zł/godz.
    Następna wpłata:21 grudnia 2011

Martin Fox

szkoda tylko ze maszynki trzeba od nowa instalowac :P

Szopler

Ja jakoś nie musiałem... mam od początku dwie te same. Teraz zmieniłem 2 core na 6 core i działają obie :P

Krzysiak

Chyba każdy dostał  ;D

2x10 jajek do 25 grudnia odpalonych w Rosetta@home  :whistle:

>>Moja szczegółowa sygnatur<< %)                                      >> Spis moich odkrytych liczb pierwszych << :whistle:

Szopler

Saldo: -2,04 zł
    Wykorzystanie: 2,04 zł/godz.
    Następna wpłata: ---
    Ostatnia faktura: Brak

Nie wyłączyła się, działa dalej...
ale po wejściu na panel zaraz dostałem komunikat, że nastąpił błąd systemu i adm. została poinformowana więc pewnie szybko coś z tym zrobią...

lolek

Olej to. Według umowy/regulaminu który przyjąłeś podczas zakładania konta "usługa jest darmowa" więc to ich problem, a nie Twój...

Szopler

Ja tylko informacyjnie... dla mnie dobrze by było jakby to liczyło do końca roku ;)

lolek

Dla mnie też  :) W końcu tylko te 2 cloudy które liczą yoyo robią mi około 25k dziennie  :D

Miętowy

Mam pytanie nooba - bo się nie znam a i mój angielski jest taki sobie, czy coś takiego nadaje się na chmurę obliczeniową, mówimy tu oczywiście o darmowej wersji:
http://aws.amazon.com/free/

GRID

Jak za darmo to się opłaca.  :)

MarcinB

Cytat: Miętowy w 21 Grudzień 2011, 19:27
Mam pytanie nooba - bo się nie znam a i mój angielski jest taki sobie, czy coś takiego nadaje się na chmurę obliczeniową, mówimy tu oczywiście o darmowej wersji:
http://aws.amazon.com/free/
Wygląda na to że można testować za darmo po 750 godzin miesięcznie przez rok czasu. Jednak jeszcze nie znalazłem jaką mocą obliczeniową można dysponować.

Na e24cloud sypnęli "groszem" (20zł), trzeba tylko wypełnić ankietę.

Szopler

Jak ktoś będzie wypełniał to niech w wadach ciapnie - "Brak możliwości zmiany adresu e-mail w profilu" bo zapomniałem im to wygarnąć ;)

patyczak

Skeczu z papugą nie będzie

Szopler

CytatObecnie uruchamiamy testy publiczne drugiej lokalizacji. Wszystkich chętnych do wzięcia w nich udziału prosimy o maila na adres: hello@e24cloud.com. Po zakończeniu tego etapu, planowanego na około 30 dni roboczych, możliwość wyboru miejsca ulokowania chmury zostanie dodana do panelu użytkownika.

Ja już wysłałem im maila, a Ty? ;)